אובחנת עם סוכרת הריון? כך תתאמני במתינות במהלך ההיריון

פעילות גופנית מתונה בסוכרת הריוןבדיקות לאיתור רמות הסוכר בדם במהלך הריון נעשות תמיד, במטרה לאתר מצב בו האישה סובלת מעלייה משמעותית ברמת הגלוקוז בדם. את המצב הזה אנחנו מזהים בתור סוכרת הריונית.

סוכרת היא בעיה משמעותית, ובהריון, הסיכויים להתרחשותה גוברים. סוכרת הריון מגבירה גם את הסיכון ללידה מוקדמת או לצורך בניתוח קיסרי ותמיד קיים הסיכון שהסוכרת תישאר גם לאחר ההיריון.

חשש נוסף, ואולי המשמעותי, הוא משקל גדול מדי של התינוק, המוביל לקושי בהעברתו דרך תעלת הלידה, מה שעלול לפגוע בו.  במצב הדברים הזה, ברור מדוע צריך להימנע מסוכרת ככל הניתן, באמצעות הקפדת יתר על התפריט בתקופה רגישה כמו ההיריון, וגם פעילות גופנית מתונה מומלצת במיוחד, אך יש לדעת כיצד להתאמן מבלי להיפצע.

מדוע ספורט חשוב במהלך סוכרת הריונית?

פעילות גופנית חשובה לכל אדם, ואצל נשים בהריון החשיבות שלה מכרעת במיוחד. הפעילות הגופנית יכולה להבטיח שהעלייה במשקל תהיה מבוקרת ולהקטין את הסיכויים שהיולדת תסבול מיתר לחץ דם וכמובן שגם מסוכרת. גם לאחר אבחון סוכרת הריון, הפעילות הגופנית חייבת להיכנס לתמונה, היות והיא משפרת את המצב באופן משמעותי.

ראשית, פעילות גופנית מאזנת את רמות הסוכר בדם. שנית, היא מאפשרת את הגברת קצב זרימת הדם ומפחיתה סיכונים לסיבוכים נפוצים של הסוכרת: למשל אוטם של כלי הדם. תרגילי סיבולת לב ריאה, גם אם הם מבוצעים במתינות, מובילים לשריפת שומנים שמקטינה את הסיכונים לעלייה עודפת במשקל, שמגדילה מצדה את הסיכון לסוכרת ולבעיות גופניות אחרות.

נשים הסובלות מסוכרת הריונית, סובלות יותר מנשים הרות אחרות, מהשלכות פיזיות ונפשיות. החששות העיקריים הם שיבוש במהלך התקין של ההיריון או פגיעה בעובר. פעילות גופנית, משפרת באופן משמעותי את הביוכימיה של הגוף, בזכות האנדרופינים המשתחררים, המובילים לתחושות חיוביות. נשים הרות שמתאמנות במתינות, נהנות אף מיתרונות ערנות משופרת.

מילת המפתח: פעילות גופנית מתונה

עם כל היתרונות של ספורט, אסור לשכוח שנשים הרות רגישות במיוחד. זו הסיבה בגינה חשוב לנקוט במלוא הזהירות במהלך הפעילות הגופנית. הפעילות צריכה להיות מתונה ולא אינטנסיבית יתר על המידה מבחינת אופי הפעילות, התזוזות הגופניות והעלייה בקצב הגוף.

מאמץ יתר עלול להיות להגדיל את הסיכון לנפילות ולצרות אחרות. חשוב שהפעילות תהיה מותאמת למצבה של האישה, כאשר בדרך כלל הליכות של כחצי שעה לפחות פעם אחת ביום יכולות לעזור. מומלץ לשלב פעילות אירובית, פעילות אנאירובית ותרגילי כוח.

להקשיב לרופא או למאמן כושר

מומלץ לפנות לרופא ספורט או למאמן כושר לקבלת ייעוץ לגבי הפעילויות המתאימות לאישה ההריונית, בהתאם למצב ההיריון ולדרגת החומרה של סוכרת ההיריון. היות ופעילות גופנית אינה יעילה ללא אם לא יודעים מה מומלץ לאכול לפני ולאחר הפעילות, חשוב לשים דגש רב גם על תזונה בריאה ולהתייעץ עם דיאטנית.

אם השינויים באורח החיים אינם משפרים את מצב הסוכרת ואינם מובילים לאיזון רמות הסוכר, אותן יש לבדוק סביב השעון, קיים צורך בטיפול תרופתי או אפילו באינסולין. טיפולים מורכבים אלו עלולים להיות מסוכנים במהלך ההיריון, ולכן חשוב לזכור שאסור במצב הזה להזריק אינסולין לאזורים בגוף בהם התמקדה הפעילות הגופנית, וגם לא להתאמן בסמוך למועד ההזרקות. השאיפה היא לשפר את המצב באמצעות השינויים ההתנהגותיים.

חסן שמא פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט

פיזיותרפיסט מוסמך בעל ניסיון של 15 שנה. העובד בטיפול בתדרים שיטה ANF - שיטה שאין בה שימוש בחומרים כימיים, ידידותית לגוף האדם, המאפשרת הגעה לתוצאות מיידית. הטיפול אידיאלי לבעיות אורטופדיות, נוירולוגיות, כאבים ובעיות במערכת החיסון.

072-3975633
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!