קרע בגיד בכתף

קרע בגיד בכתףספורטאים רבים, ובמיוחד אלה, המפעילים לא מעט במסגרת הפעילות הספורטיבית שלהם את אזור הכתפיים, סובלים מפציעות הקשורות אל הכתף, כמו קרע בגיד בכתף. מדובר בפציעת ספורט שכיחה מאד, העשויה להגביל משמעותית את תנועתו של הספורטאי והיא מלווה בכאב רב, המחמיר בעת ביצוע תנועות המערבות את הכתף.

הטיפול בקרב בגיד בכתף נקבע בהתאם לאופי הבעיה. הוא יכול להיות שמרני או חדשני, הוא יכול להיות תרופתי ובמקרים מסוימים גם כירורגי, פולשני.

רקע

הכתף שלנו מונעת על ידי שרירים וגידים משני סוגים: תוך פרקיים, שבהם נכללים גם גידי השרוול המסובב, וחוץ פרקיים. מרבית פציעות גידי הכתף קשורות לגידי השרוול המסובב, ובמיוחד לגיד הסופראספינטוס (Supraspinatus). גידים נוספים, המעורבים גם הם בפציעות, אם כי בשכיחות נמוכה יותר, הם הביספס (Biceps), האינפראספינטוס (Infraspinatus) והסובסקפולריס (Subscapularis).

הקרעים בגידי הכתף נגרמים לרוב בשל חבלות ישירות (מה שקורה בדרך כלל בגילאים הצעירים) או בעקבות שחיקה ממושכת (האופיינית לבני הגיל המבוגר). קרעים בגידים בקרב ספורטאים נגרמים לרוב בעקבות עומס יתר הנוצר על הגיד, שגם כך נחשב לרגיש יחסית, ופעולות חזרתיות. מכיוון שגידי הכתף אינם יכולים לרפא את עצמם, מדובר בפציעות ספורט בלתי הפיכות, שהטיפול בהן מאתגר ולא פשוט.

תסמינים

התסמינים הנלווים לקרע בגידי הכתף משתנים בין ספורטאי לספורטאי. אולם, לרוב מדובר בכאב רב בכתף, המופיע בזמן הנעת או הרמת הכתף מעל לגובה השכמה, בתחושת חולשה ביד הפגועה וגם קושי בנשיאת משקל או בביצוע עבודה מאומצת, ובאופן כללי – חוסר נוחות בתפקוד היום יומי עם היד הפגועה.

גורמים

הקרע בגיד הכתף מופיע אצל ספורטאים, כאמור, בשל תנועה חוזרת וגם עומס יתר על הכתף עצמה. ספורטאים העוסקים בפעילות ספורטיבית שבה הם חשופים לנפילות רבות, כמו למשל רוכבי אופניים או ספורטאים בתחום אומנויות הלחיצה, יכולים לסבול מפציעות כאלו וגם ספורטאים בעלי כתפיים שפופות יותר ומנח גוף מכונס. ספורטאים שסבלו בעבר מפגיעות כתף, בין אם בעצמו ובין אם בגידים אחרים, חשופים גם הם לקרע בגיד הכתף יותר מאחרים.

דרכי טיפול ושיקום

אחת הדרכים למנוע נזקים טראומטיים לגידי הכתף היא באמצעות מיגון מתאים, כמו למשל מגני כתפיים בענפים מסוימים, שימוש במזרנים מיוחדים למתעמלים ועוד. גם פיקוח מקצועי במהלך האימון והדרכה נאותה יכולים למנוע זאת ולאפשר לספורטאי לבצע את התרגילים השונים מבלי לגרום לעצמו לנזק בלתי הפיך.

במידה וישנו חשד לקרע בגיד הכתף, מומלץ לפנות לרופא, המתמחה בפציעות ספורט ובפציעות הקשורות לכתף. אבחון הבעיה ייעשה תוך התייחסות לספורט שבו עוסק המטופל, לאופי התנהלותו, לתפקודו הקודם, למיקום הפגיעה וגם לתסמינים השונים הנלווים לכך.

ישנם סוגים שונים של טיפולים, המוצעים לסובלים מקרע בגיד בכתף. ראשית, ישנו הטיפול השמרני, הכולל תרופות אנטי דלקתיות ותרופות משככות כאבים. גם טיפולים פיזיותרפיים כחלק מתהליך השיקום יכולים לעזור לספורטאי ולעיתים גם זריקות סטרואידים להקלה בכאב ולצורך שיפור התנועתיות. במקרים בהם טיפולים אלה לא עוזרים, ניתוח יכול להיות פתרון מתאים.

במידה ומדובר בספורטאי צעיר, ספורטאי פעיל ומקצועי, אפשרות של ניתוח היא פתרון ריאלי ובמיוחד כזה המשיג את התוצאות הרצויות. כל זאת, בתנאי, כמובן, שמבצע אותו אורתופד כירורג, המתמחה בפגיעות כתפיים ובפציעות ספורט מסוגים שונים. ההחלמה מהניתוח אמנם ממושכת, יחסית, אך לאחריו ולאחר גם תהליך שיקום של מספר חודשים, יוכל הספורטאי לשוב ולעסוק בפעילות הספורטיבית שבה עסק לפני הפציעה.

חסן שמא פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט

פיזיותרפיסט מוסמך בעל ניסיון של 15 שנה. העובד בטיפול בתדרים שיטה ANF - שיטה שאין בה שימוש בחומרים כימיים, ידידותית לגוף האדם, המאפשרת הגעה לתוצאות מיידית. הטיפול אידיאלי לבעיות אורטופדיות, נוירולוגיות, כאבים ובעיות במערכת החיסון.

072-3975633
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!