חשיבות טיפול תרופתי בפציעות ספורט

חשיבות הטיפול התרופתיפציעות ספורט יכולות להתרחש כתוצאה ממגוון סיבות. הן יכולות להיות תוצאה של עומס רב מדי המוטל בנקודת זמן קצרה על השרירים והגידים.

הן יכולות להיות תוצאה של תנועה לא נכונה, שהביאה למשל לקרע ברצועה או לנקע. הן יכולות להיות תוצאה של צורת אימון לא נכונה וכן בשל נפילה תוך כדי פעילות.

כשהפציעה מורגשת היטב, כאשר יש נפיחות או פצע, קרע, שבר, בצקת וכדומה, מנוחה והפסקת פעילות נדרשת (בהתאם לחומרת הפציעה).

במקביל, יש לקבל טיפול רפואי, פיזיותרפיה, כירופרקטיקה וגם – טיפול תרופתי בפציעות ספורט, כדי שההחלמה תהיה שלימה והפציעה לא תחמיר או תיהפך לכרונית.

ריפוי הכאב, זירוז ההחלמה

התרופה המומלצת תלויה בסוג הפציעה, במיקומה ובמיוחד – בשאלת קיומם של כאבים או דלקות. מדוע תרופות נוגדות כאב עשויות להיות חשובות מאוד? לא מדובר אך ורק בברור מאליו – סילוק הכאב כדי שהסבל יפחת וכדי שניתן יהיה לתפקד באופן סביר עוד לפני שהפציעה החלימה לגמרי.

סיבה חשובה לא פחות היא שמטופלים הסובלים מכאב עשויים להימנע לחלוטין מפעולה, מתנועה. הפעלה של השרירים והמפרקים, גם באזורים פגועים, חשובה מאוד שכן יש לכך השפעה מיטבה על ההחלמה. הזרמת הדם לאזור הפגוע, זירוז הפעולה של מערכת החיסון, כל אלה מסייעים לגוף לרפא את עצמו.

כשהמטופל מראה נכונות ומסוגלות לתפקד גם ללא משככי כאבים, חשוב להקטין את המינון ואף לחדול מנטילת התרופה לחלוטין. טיפול מסוג זה עלול להיות ממכר ויש לקחת בחשבון גם את תופעות הלוואי המאפיינות משככי כאבים נפוצים.

 טיפול תרופתי בפציעות ספורט כנגד דלקת

טיפול תרופתי בפציעות ספורט חשוב נוסף יסייע מאוד כאשר הפציעה מלווה בדלקת. נדגיש, כי דלקת עשויה להיות תגובה טבעית של הגוף במקרה של פציעה, ולעתים היא אף לוקחת חלק חשוב בריפוי. אולם במידה והדלקת חמורה, אם היא לא עוברת תוך פרק זמן סביר (בתאם לאופי הפציעה) הדלקת עלולה להחמיר את המצב ואף להיהפך לדלקת כרונית.

דלקת כרונית והחמרה של פציעה הם כמובן מצבים בלתי רצויים, בלשון המעטה. משום כך, חשוב להיוועץ ברופא כדי לדעת אילו תרופות נוגדות דלקת תוכלנה לסייע. יש לציין כי חלק מהתרופות הללו הינן בעלות פעולה כפולה – גם הפחתת כאב וגם פעילות נגד הדלקת. משפחה חשובה של תרופות נוגדות דלקת כוללת תרופות ללא סטרואידים.

סוגי התרופות – אספירין היא תרופה המהווה דוגמא טובה למשפחת תרופות זאת וכן גם נורפן ואחרות. אף כי התרופות הללו נמכרות גם ללא מרשם, מומלץ להתייעץ עם הרופא, בפרט אם השימוש מתמשך. במידה וצריך, יתכן והרופא ימליץ על תרופות ממשפחת הסטרואידים, אם כי לתרופות הללו השפעות לוואי משמעותיות יותר שיש לקחת בחשבון.

שיטות טיפול נוספות

קיימות שיטות מקובלות של טיפול תרופתי בפציעות ספורט חורגות הרבה מהטיפול התרופתי לבדו, כגון שיטות העיסוי הרפואי לספורטאים, טיפול בכירופרקטיקה ובפיזיותרפיה. טיפול באמצעות חשמל או חום יכול בהחלט יכול לזרז ולשפר את ההחלמה יש גם כאלה הסבורים שרפואה משלימה עשויה להועיל.

יותר ויותר ספורטאים מקצועיים או חובבים שחוו פציעה פונים למשל לטיפול בדיקור (אקופונקטורה). טיפולים לא שמרניים, כגון ניתוח, מהווים בדרך כלל מוצא אחרון.

חסן שמא פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט

פיזיותרפיסט מוסמך בעל ניסיון של 15 שנה. העובד בטיפול בתדרים שיטה ANF - שיטה שאין בה שימוש בחומרים כימיים, ידידותית לגוף האדם, המאפשרת הגעה לתוצאות מיידית. הטיפול אידיאלי לבעיות אורטופדיות, נוירולוגיות, כאבים ובעיות במערכת החיסון.

072-3975633
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!