מה נשים אתלטיות צריכות לדעת על גיל המעבר

פציעות ספורט בנשים בגיל המעברנשים רבות עוסקות כיום בספורט, והישגיהן התחרותיים בספורט המקצועני מדגישים את הפוטנציאל הטמון בגופן.

פעילויות גופניות המסבות הנאה ותרפיה לצד פעילויות שמטרתן לשמור על הגזרה, הפכו לפופולריות ביותר בקרב נשים.

פעילות ספורטיבית צריכה להתאים ליכולת האישית ולגיל כדי למנוע פציעות. גיל המעבר מתאפיין בשינויים רבים במערכות הגוף של האישה הבאים לידי ביטוי במיוחד בעת ביצוע פעילויות מאומצות ושימוש יתר באיברים, על נשים בגיל המעבר להקשיב לגוף ולהקפיד על אורח חיים בריא , יש להתחשב בגוף ולנהוג בו נכונה.

כי הסיפור משתנה בגיל המעבר

מחקרים בתחום מצביעים על חשיבות הפעילות הגופנית ותרומתה לבריאות האישה במניעת מחלות לב, סרטן השד והשמנה. הדימוי העצמי של אישה העוסקת בספורט גבוה ובריא כמו גם הביטחון העצמי. הייחוד של האישה בהשוואה לגבר הוא כמובן הלידה.

הריון מאלץ נשים העוסקות בספורט לקחת פסק זמן ולאחר הלידה הגוף אינו בדיוק כפי שהיה ונדרש להתאמן באופן המיועד למצב הגוף לאחר הלידה והתאם לשינויים החלים בו בגיל המעבר.

נשים בגיל המעבר נוטות לסבול מתסמינים המאפיינים את הגיל ונובעים לרוב מסיבות הורמונליות, הקושי לשחזר את ההישגים אליהם היו רגילות עלול לתסכל והקושי לבצע תרגילים בעצימות גבוהה מתגבר. אך יש להקשיב למסרים אותם משדר הגוף, להבינם ולהקפיד על משנה זהירות.

פעילות גופנית מקלה על תסמיני גיל המעבר

החל מגיל ארבעים, גוף האישה מייצר פחות הורמונים, ומצב זה משפיע על היבטים שונים הכוללים שינויים במערכת הרבייה, בחוזק העצמות, בהתרחבות כלי הדם ובהתכווצותם וכן בלחץ הדם ובטמפרטורת הגוף. תהליכים אלה משפיעים על הפעילות הגופנית ועל אופן פעולת המערכות בגוף.

כך למשל, רמת האסטרוגן הנמוכה יותר גורמת לנטייה לאחסן שומן במקום לבנות שריר. תופעה המוכרת לנשים בגיל המעבר היא גלי חום הנגרמים בשל אי התרחבות כלי הדם החיונית להתקררותם, מחקרים מראים כי פעילות ספורטיבית מועילה בהקלה על הופעת גלי החום ואף מונעת את התופעה.

מחקרים מקשרים בין פציעות ספורט לבין גיל המעבר

הממצאים מראים כי שינויים ברמות הקולגן עלולים לפגוע בגמישות של הרצועות והגידים מה שמוביל לעתים לכאבי מפרקים, עצמות ושרירים, אך בקרב נשים אשר עוסקות בספורט ניתן לראות שמירה טובה יותר על חוזק העצמות ורקמות החיבור.

פעילות גופנית משפיעה לא רק על הגוף אלא גם על המוח, כך עולה מהנתונים כי פעילות של ריצה או הליכה יכול לשפר את מצב הרוח ולאזן את השינויים הכימיים החלים ומאפיינים את גיל המעבר, פעילויות שונות חשובות ויעילות למניעה של מצבי דיכאון ויכולות להקל על תקופת המעבר.

כמו תמיד: אורח חיים בריא מנצח

הפעילות הגופנית המתאימה לנשים בגיל המעבר צריכה לשלב עבודה אירובית ואנאירובית, כאשר מומלץ להקפיד על ארעה אימונים בשבוע במשך שעה בכל פעם. האימונים הקבועים מסייעים בתהליכי חילוף החומרים ותורמים בהוצאת הקלוריות היומיות וחיזוק העצמות.

אחד הסימנים המובהקים של גיל המעבר הוא אכילת יותר פחמימות כתוצאה משינויים הורמונליים והתוצאה הצפויה היא השמנה. הדרך הטובה להתמודדות עם הבעיה היא הקפדה על שינוי אורח החיים, פעילות גופנית ממוקדת סיבולת לב ריאה, לשריפת שומנים, והקפדה על תזונה בריאה:

אכילת מזונות עשירים באומגה 3 – כגון דגים, ירקות ועלים ירוקים.

אכילת מזונות עשירים בסידן – כגון מוצרי חלב, טחינה וירקות ירוקים.

הפחתת אכילת שומנים – כגון מוצרי מזון עשירים בשומן רווי כגון בשר, חמאה ומרגרינה.

פעילות גופנית טובה לתסמיני גיל המעבר – היא מאטה את תהליכי איבוד העצם, מסייעת לשמירה על משקל תקין, מאזנת את לחץ הדם ומקטינה את הסיכון ללקות באירועים מוחיים ולבביים.

אולי יעניין אותך גם:

תסמונת פטלו פמורלית: מהי "ברך רצים"? ואיך מתמודדים עימה?

חסן שמא פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט

פיזיותרפיסט מוסמך בעל ניסיון של 15 שנה. העובד בטיפול בתדרים שיטה ANF - שיטה שאין בה שימוש בחומרים כימיים, ידידותית לגוף האדם, המאפשרת הגעה לתוצאות מיידית. הטיפול אידיאלי לבעיות אורטופדיות, נוירולוגיות, כאבים ובעיות במערכת החיסון.

072-3975633
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!