פעילות ספורטיבית מאפשרת להניע את הגוף, לשמור על משקל גוף תקין ולמנוע מחלות כרוניות. למרות היתרונות, פעילות גופנית כרוכה אף בהיבט מסוים של סכנה – בעיקר כאשר מתאמנים לא נכון, אבל ממש לא רק.
כפי שכל ספורטאי מקצועי או חובב יוכל להעיד, אף אחד אינו חסין בפני פגיעות פיזיות שעלולות להיות חמורות.
כדי להקטין את הסיכויים של פציעות הספורט, יש לנקוט תחילה בצעדי מניעה. תרגילי חימום, ביצוע אימונים באינטנסיביות מתונה והימנעות מסיכונים עשויים לאפשר לנו לשמור על הבריאות. עצה מועילה לא פחות היא לרכוש מבעוד מועד ציוד ספורט המיועד למטרה הזו בדיוק.
הכירו: ציוד הספורט שיגן עליהם
ציוד ספורט למניעה ולטיפול בפציעות ספורט מכניס אותנו לשדה משחק רחב מאד. יש כאן שורה ארוכה של מוצרים, לכל אחד מהם יש מאפיינים ויתרונות משלו, כאשר אחת המטרות הכלליות היא לספק את ההגנה הנדרשת לאיברים הרגישים והפגיעים ביותר בגוף.
כך לדוגמא המגנים השונים – מגני ברכיים או מגני עצם למשל – שעשויים לשמור על הגוף שלנו במקרה של פגיעה פיזית שאחרת עלולה להביא לנזק משמעותי. דוגמא נוספת היא מרימי משקולות, אשר זקוקים לחגורת אימון שתספק להם את התמיכה בגוף במהלך המאמץ העצום של הרמת המשקלים העצומים האלה. לכל פעילות יש את הציוד המתאים לה, שאנחנו ממליצים לברר מהו לפני שאתם מתחילים להתאמן.
ברוב המקרים הציוד הזה לא אמור לכלול נזק לגוף גם במקרים של אי התאמה (גם אם היו דברים מעולם), אבל אין ספק שציוד ספורט שמאכזב ברגע האמת הוא סכנה גדולה לכל המעורבים. ייתכן מצב בו האדם ירגיש שהוא בטוח כאשר הוא משתמש בציוד הזה, אבל בפועל – לאחר פגיעה חמורה – מתברר כי היו לו תקוות שווא.
מאמני כושר ממליצים באופן חד משמעי על השימוש בציוד ספורט
בין אם הפעילות הספורטיבית היא של חובב מתחיל, או אם הספורטאי מקצועי או תחרותי. בתחום הספורט אין כזה דבר להיות זהירים "יותר מדי". גם מי שנזהר או חושב שהוא לא ייפגע, עלול לסבול מפציעה תוך שניות בודדות: לא חסרים למרבה הצער סיפורים על ספורטאים שגמרו את הקריירה שלהם בפציעה חמורה אחת.
ציוד ספורט מיועד להיכנס לתמונה בנקודה הזו בדיוק. הרכישה שלו צריכה להיות צעד מניעתי, כדי לספק לגוף את ההגנה הנדרשת לכל האיברים הזקוקים להגנה וכדי להתמודד עם מקרי קיצון של פגיעות אפשריות בגוף.
הכל מתחיל מבחירה נכונה של ציוד
נקודה חשובה אחרת היא שגם חלק מהפריטים הטריוויאליים שאנחנו רוכשים עבורנו עשויים להשפיע על הבריאות שלנו במהלך הפעילות הגופנית. נעלי הספורט צריכות להיות איכותיות, כך שכן מומלץ להוסיף כמה מאות שקלים (לרוב) ולבחור בנעליים של פירמה מוכרת.
מה שחשוב לא פחות הוא שהנעליים צריכות להיות מותאמות באופן מלא הן לאדם והן לפעילות שהוא מבצע: מבחינת התדירות שלה, האינטנסיביות, המשטח שהיא מתבצעת על גביו וכן הלאה. זה נכון גם לסוגים אחרים של פריטי ספורט, אשר עלולים בעת חוסר התאמה או איכות ירודה לפגוע בגוף האדם ובאיבריו השונים.
מומלץ לקבל סיוע של מומחים לפני שמקבלים את ההחלטה על ציוד הספורט הבסיסי שמצטיידים בו, והם יכולים להיות אורתופדים, פיזיותרפיסטים או אפילו מוכרים בחנויות הספורט למיניהן. בהתאם למצב הגוף, בעיות ממנו הוא סובל והיקף הפעילות עשויים אנשי המקצוע להמליץ על ציוד שמתאים לאדם. בחלק מהמקרים ייעשו בדיקות מקיפות להתאמת המוצר, דוגמת מדידות של מימדי הגוף הספציפיים.
אולי יעניין אותך גם:
מהן השיטות האפקטיביות ביותר למניעת פציעות ספורט? – חוקרים בדקו