טיפול ביבלות שנוצרו עקב פעילות גופנית

פעילות גופנית עלולה להוביל להיווצרות יבלות לא אסתטיות, לא נעימות ואפילו מציקות. למרבה המזל, זוהי בעיה הניתנת לטיפול. טיפול ביבלות שנוצרו עקב פעילות גופניתרופאי עור מסבירים כי קיימים כמה וכמה גורמים ידועים, להיווצרות יבלות. לדוגמא, קיימות יבלות אשר מקורן הינו נגיפי. ודוגמה לכך הינה נגיף הפפילומה אשר מביא לנגעים מדבקים. אולם, כאשר אנו מדברים על יבלות הנוצרות בשל פעילות גופנית, הרי שהסיבה לרוב תהיה שפשוף ולחץ מכאני. נסביר כעת עוד על הקשור בכך וכן על צורות הטיפול והתמודדות שיכולות לעזור.

מדוע כה חשוב להבחין בין יבלות לבין שלפוחיות בעור? ומה הטיפול?

יבלות או שלפוחיות עלולות להופיע בכל מקום בגוף. אולם על פי רוב, מה שמועד לפורענות אלה הן כפות הרגליים וכפות הידיים. לדוגמא, בקרב שחקני טניס, אחיזה לא נכונה במחבט תוביל להיווצרות שלפוחית בכף היד. בקרב אצנים, ספרינטרים, מתאמנים בחדר כושר וכדומה, נפוצה מאוד בעיה דומה דווקא בכפות הרגלים.

מבחינה טיפולית, חשוב לעשות הפרדה בין יבלות לבין שלפוחיות. יבלות עלולות להיווצר בשל שפשוף עז לאורך זמן, חשיפה לזיעה, גורמים ויראליים ועוד. היבלות הן יותר עמידות ואינן מחלימות בקלות. הן גם נוצרות לאורך פרק זמן יותר ממושך. שלפוחיות לעומת זאת, עלולות להיווצר די מהר. הן יכולות להטריד כאשר הן מופיעות בעקב, על כריות האצבע, בין האצבעות.

ההבדל בין יבלות לבין שלפוחיות ניכר במרקם ובדחיסות. שלפוחית תהיה בדרך כלל יותר רכה, היא מלאה בנוזל ומלבד מנוחה, קיים עוד טיפול אפקטיבי. ניתן לדקור את הנגע בצורה סטרילית כך שהנוזל מופרש החוצה. בצורה כזאת, הריפוי יהיה מהיר מאוד ואפקטיבי. לעומת זאת, אם מדובר ביבלת שמקורה ויראלי, טיפול מסוג זה עלול דווקא להחמיר את המצב. כלומר, עלולה להיווצר הידבקות של אזורים סמוכים והופעת יבלות חדשות.

האם ניתן למנוע מראש את הופעתן של יבלות?

טיפול מאוד יעיל המשלב מניעה וריפוי של יבלות עקב פעילות ספורטיבית יהיה כפול. ראשית, חשוב להחליף את נעלי ספורט, בנעלים יותר נוחות ומתאימות (קראו על: התאמת נעלי ספורט). אסור שהן תהיינה גדולות מדי (ולכן רופפות). אסור שהן גם תהיינה קטנות מדי (ולכן, לוחצות). שנית, לעוסקים בפעילות גופנית, יש להחליף נעלי ספורט שהתיישנו, יחסית לעיתים יותר קרובות. בנוסף, בזמן פעילות יש להקפיד על שימוש בגרביים שמסייעות לנידוף הזיעה. יחד עם זאת, מעבר לשעות הפעילות, כדאי להקפיד על אוורור של כפות הרגליים. אין להשתמש בנעלים או גרביים של מישהו אחר.

אילו תכשירים קיימים נגד יבלות? ועד כמה הם יעילים?

כאשר מזהים עור קשה, כדאי להשתמש בתמיסה או משחות לריכוך העור. חלק מהספורטאים יודעים לספר כי לאחר שסבלו שנים מתופעה של יבלות, החלו להשתמש במדרסים רפואיים. בצורה כזאת, מפחיתים מן העומס המוטל על נקודות מגע מסוימות בכפות הרגלים. בשילוב עם משחה או חיטוי מקומי, זוהי דרך טובה לשים סוף לבעיה.

לסובלים מהזעה מוגברת שיוצרת חיכוך וכאב, שימוש בטלק או תכשירים מייבשים אחרים עוזר במידה רבה לריפוי. במידה וסובלים מיבלות עיקשות, שלא עוברות, ניתן להיעזר בעוד כמה שיטות וטיפולים אחרים. יש לדאוג להיגיינה, רחיצה לעתים קרובות. בנוסף, ניתן להשתמש בתכשיטים או מדבקות שמרככות את היבלות מסייעות לריפוי יותר מהיר. בגלל המגוון הרב יחסית של סוגי יבלות, אם הטיפולים הללו אינם משיגים תוצאה נאותה, מומלץ לפנות לרופא. כך אפשר לזהות אם מקור הבעיה בווירוס ואז, טיפול מקומי או פומי יוכלו להינתן. אפשרי גם טיפול כירורגי, פשוט, ועל בסיס הרדמה או אלחוש מקומי. הרופא מסיר את היבלת ולאחר חיטוי, מתחיל תהליך החלמה אפקטיבי ומהיר.

חסן שמא פיזיותרפיסט מומחה לפציעות ספורט

פיזיותרפיסט מוסמך בעל ניסיון של 15 שנה. העובד בטיפול בתדרים שיטה ANF - שיטה שאין בה שימוש בחומרים כימיים, ידידותית לגוף האדם, המאפשרת הגעה לתוצאות מיידית. הטיפול אידיאלי לבעיות אורטופדיות, נוירולוגיות, כאבים ובעיות במערכת החיסון.

072-3975633
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!